خوراک خوردنی‌ای است که در جوامع متفاوت به صورت خام و دست‌نخورده، تغییریافته یا نیمه‌تغییریافته برای مصرف آماده می‌شود. خوراک می‌تواند منشاء حیوانی یا گیاهی (و یا گاهی معدنی) داشته باشد، و برای رفع نیاز تغذیه یا لذت بردن مصرف شود. در گذشته جمع‌آوری خوراک به شیوهٔ شکار یا چیدن میوه انجام می‌گرفت، ولی امروزه تهیهٔ آن بیشتر با استفاده از مهارت‌های کشاورزی، دام‌پروری، و ماهی‌گیری صورت می‌گیرد.

بیش از هشت هزار و ۵۰۰ شغل در بخش کشاورزی کرمانشاه ایجاد شد

عادات غذایی در فرهنگ‌های گوناگون مختلف است. اکثر جوامع با توجه به سنن و رسومشان رسم‌های مخصوصی برای آشپزی و اولویت‌های غذایی‌شان دارند. بسیاری از فرهنگ‌ها غذاهای خود را توسط روش‌های تدارک، شیوه‌های آشپزی، و تهیه غذا متنوع ساخته‌اند. نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهم‌ترین عامل بقای زندگی و طول عمر می‌باشد.

احتیاج به غذا دائمی است و ارگانیسم را مجبور می‌کند تا برای بدست آوردن غذا و رفع گرسنگی کوشش کند.تغذیه صحیح رشد را میسر می‌سازد، به تندرستی و طول عمر می‌انجامد و با تأثیر بر روی مغز و روان سبب رشد فکری می‌گردد.غذای انسان باید شامل پروتئین‌ها، چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها، مواد معدنی، ویتامین و آب باشد تا رشد و سلامت یاخته‌های بدن تأمین شود. آشپزی عمل آماده‌کردن مواد غذائی برای مصرف است.

در هر وعده چه مقدار پروتئین باید خورد؟ - مجله سلامتی دکتر کرمانی

این اصطلاح معمولاً به معنی محدودتری به کار می‌رود، که اعمال گرما به غذا برای تغییر شیمیایی طعم، بافت، ظاهر، یا خواص غذایی آن است. وقتی انسان در هزاران سال پیش آتش را کشف کرد،آشپزی ویژگی فرهنگی بسیار رایجی شد.

اکثر خوراک‌ها منشاء گیاهی (همچون میوه‌ها، سبزیجات، صیفی‌جات، غلات و دانه‌ها) و جانوری (مانند گوشت، شیر و فراورده‌های آن، تخم‌مرغ و عسل) دارند.

با این وجود برای تهیهٔ غذا از گروه‌های دیگری همچون قارچ‌ها و باکتری‌ها (سرکه، ماست، پنیر و …) نیز استفاده می‌شود. به جز مواد آلی، مواد معدنی همچون نمک و آب نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

منشاءهای غذایی

اکثر خوراک‌ها منشأ گیاهی (همچون میوه‌ها، سبزیجات، صیفی‌جات، غلات و دانه‌ها) و جانوری (مانند گوشت، شیر و فراورده‌های آن، تخم‌مرغ و عسل) دارند. با این وجود برای تهیهٔ غذا از گروه‌های دیگری همچون قارچ‌ها و باکتری‌ها (سرکه، ماست، پنیر و …) نیز استفاده می‌شود. به جز مواد آلی، مواد معدنی همچون نمک و آب نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

طراحی رژیم غذایی برای پرورش اندام کاران و ورزشکاران قدرتی | خط ورزش

گروه‌های اصلی

هرم غذایی خوراک‌ها را معمولاً به گروه‌های زیر تقسیم می‌کنند:
?سبزیجات و میوه‌ها (سرشار از الیاف غذایی و ویتامینهای مختلف به خصوص ویتامین ث)
?فراورده‌های گوشتی و تخم‌مرغ (سرشار از پروتئین و آهن)
?شیر و فراورده‌های لبنی (سرشار از کلسیم، پروتئین و ویتامین ب)
?نشاسته (نان، سیب‌زمینی، غلات، برنج)(سرشار از کربوهیدرات، ویتامین ب، الیاف، پروتئین و مواد معدنی)
?چربی‌ها (سرشار از لیپید، ویتامین آ، ویتامین د (خامه و کره)، ویتامین ای و اسیدهای چرب)
?قندها (سرشار از قندهای ساده)

آماده کردن املت

درحالی که بعضی از خوراک‌ها را می‌توان به صورت خام و بدون ایجاد تغییری در آن‌ها مصرف کرد، غذاهایی هم وجود دارند که باید برای این که طعم‌دار یا قابل خوردن باشند، تغییراتی در آن‌ها باید داد.

از ساده‌ترین این تغییرات می‌توان شستن، خرد کردن و مخلوط کردن را مثال زد. بعضی غذاها نیز باید پخته شوند یا سرد شوند. ممکن است تغییراتی در آن‌ها به منظور نگهداری، خوش‌طعم کردن و تزیین‌کردن داده شود، که بخشی از آن‌ها به آداب و رسوم فرهنگ‌های گوناگون برمی‌گردند.

طرز تهیه و نکات طلایی املت خوشمزه با رب یا گوجه‌فرنگی قهوه‌خانه‌ای حرفه‌ای | مجله کوروش

تأثیر فرهنگ و مذاهب گوناگون

رژیم‌های غذایی مختلف از مذهب و فرهنگ‌های تمدن‌های سراسر جهان تأثیر می‌پذیرند. در بسیاری از فرهنگ‌ها و ادیان مصرف برخی غذاها توصیه شده یا تابو و تابلو شمرده شده‌است. به‌طور مثال، غذاهای حلال در اسلام و رژیم غذایی گیاهی در آیین جین و سیک و خیک مجاز شمرده شده‌اند.

برخی افراد نیز با توجه به عقاید یا سلامتی خود غذاهایی را که مصرف می‌کنند محدود می‌نمایند. به‌طور مثال، توصیه می‌شود افرادی که به بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت و با چاقی مبتلا هستند از غذاهای چرب و مواد قندی و آدامس بادکنکی پرهیز نمایند.

برگزاری همایش غذای حلال در یزد

رژیم غذایی نامناسب

عادت‌های غذایی در سلامتی و مرگ‌ومیر انسان‌ها نقش اساسی دارند. عدم تناسب میان انرژی دریافت‌شده از غذاها و سوزاندن آن موجب سوءتغذیه یا چاقی می‌شود.از جمله عوامل چاقی مصرف زیاد فراورده هایی با میزان قند وچربی زیاد می باشد .بیماری های ناشی از چاقی را دیابت و انواع بیماری های قلبی و عروقی می توان عنوان کرد .

علت سوءتغذیه همچنین ممکن است کمبود نوعی ویتامین، مواد معدنی، پروتئین و غیره در رژیم غذایی باشد.

رژیم غذایی نامناسب قاتل 11 میلیون نفر از مردم جهان | بهداشت نیوز

Showing 10 from 2457 Items

Toggle Filters
Count
Sort by
Order

? کلیه غذاها با برنج ایرانی و گوشت گوسفندی طبخ می گردد ? برگزار کننده مجالس  ? بسته بندی با دستگاه های تمام اتوماتیک ? ارسال با پیک  ? کارت خوان سیار در اکثر نقاط شهر ? صدای مشتری: ۰۹۱۵۱۱۹۴۰۶۰ ? در این مجموعه تمامی غذاهای کبابی بصورت پخت سنتی با…

عسل طبیعی گردشی ? خریدتان را مستقیم از زنبوردار انجام دهید? رنگ عسل اقاقیا، سفید روشن مانند آب است ? رنگ عسل افرا، لیمویی رنگ ? رنگ عسل اسپرس، زرد طلایی

? تالار رستوران ولیعصر در محیطی لوکس ? با منوی متنوع از غذهای ایرانی و فرنگی,به همراه دیزاین فوق العاده ? به میزبانی قدوم شما افتخار می کند

فست فود چار من با همکاری، استادحمیدرضا رنجبر‌ انواع پیتزا و ساندویچ و سالاد های روز ? استفاده از مواد غذایی تازه و تهیه روزانه ? ارائه بشقاب های ویژه با طراحی خاص

رستوران سنتی غذای ترکمنی مارال لذت طعم واقعی غذا را با ما تجربه کنید انواع غذاهای ترکمنی: ? آش ترکمنی ? بورگ ? مانته رستوران سنتی غذای ترکمنی مارال

? تولید کننده انواع ترشیجات ، شوری جات ، کنسرو جات ، سرکه و … ? دارای آرم سلامت و استاندارد ? سلامت و اطمینان با محصولات صنایع غذایی رز

فست فود برتو ?برتو بهترین برای تو? ?پیک رایگان? ?شعبه دیگری ندارد? ? استفاده از مواد غذایی تازه و تهیه روزانه ? دارای کادر حرفه ای و خوش برخورد

✅تنها شعبه در گرگان ✅برنج آستانه اشرفیه، چای لاهیجان و گیلان ✅محصولات گیلان ✅برنج درجه یک گیلان ✅برنج هاشمی آستانه اشرفیه انحصاری

? استفاده از مواد غذایی تازه و تهیه روزانه ? ارائه بشقاب های ویژه با طراحی خاص ? دارای فضای بسیار شیک و دلچسب ? دارای کادر حرفه ای و خوش برخورد

فروشگاه قهوه ? اسپرسوساز مدرن لایف مدل ۶۷۶۸ با طراحی عالی یک دستگاه پر قدرت و کاملاً کاربردی برای مصارف خانگی و یا دفترکار