خوردن بستنی همیشه یکی از بهترین اوقات زندگی هر شخصی محسوب می شود ایده برای بستنی فروشی همیشه ایده مقبولی است.
همین استقبال بی نظیر از بستنی خصوصاً در فصل گرما سبب رونق گرفتن بسیاری از کسب و کارهای متکی بر تولید و فروش بستنی است.شغل بستنی فروشی جز مشاغل پرفروش است و به مهارت هم نیاز دارد با ما همراه باشید که بیشتر با این کسب و کار آشنا شویم.
? ویژگیهای مغازه بستنی و آبمیوه فروشی
شما برای اجاره یا خرید یک مغازه که در آن آبمیوه و بستنی بفروشید، به دستکم ۳۰ مترمربع مساحت نیاز دارید. این را هم بدانید که آشپزخانه شما حدود ۲۰ متر فضا را اشغال میکند. پس درعمل با ۳۰ مترمربع میتوانید یک آبمیوهفروشی بیرونبر با یک فضای حداقلی نشستن مشتری راه بیندازید.کف مغازه شما باید سرامیک باشد و کفشور هم داشته باشد و سقف آن باید حدود ۳ متر ارتفاع داشته باشد. آبمیوهفروشی بر خلاف کافیشاپ هرچه در مکان شلوغتر و حاشیهتر باشد، مشتری بیشتری جذب میکند. پس بهتر است برای خرید یا اجاره مغازه این نکات را مدنظر قرار بدهید.
? تجهیزات
برای یک آبمیوهفروشی ساده شما به ۳ دستگاه یخچال، ۲ دستگاه فریزر، ۱۰ دستگاه مخلوطکن، ۲ دستگاه آبمیوهگیری، یک دستگاه بستنیساز، تاپینگ بستنی میوهای و سنتی نیاز دارید. این تجهیزات را بهصورت دستدوم هم میتوانید بخرید تا همان ابتدا از خرج خود بکاهید. در یک کلام برای راهاندازی یک واحد آبمیوه و بستنی با تجهیزات یادشده حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان سرمایه نیاز است. این هزینه شامل دکور و مبلمان هم میشود.
? مجوزهای اتحادیه
و
? یک منوی ساده و ابداعی
شما در شروع کار در منوی سرد خود میتوانید شیرموز، شیرنارگیل، شیرپسته، شیرخرما و در آبمیوهها میتوانید آبپرتقال، آبهویج، آبسیب، آبانار، آبطالبی و در بستنیها بستنی سنتی، بستنی میوهای، آیسپک و میلکشیک داشته باشید. توجه کنید که این محصولات ابتدایی بود. شما با مخلوط همه آبمیوهها با بستنی یا ابداع یک محصول جدید میتوانید تنوع منوی خود را بالا ببرید و مشتری بیشتری جذب کنید. همچنین داشتن یک منوی گرم مثل شیرکاکائو یا قهوه که البته نیازمند داشتن یک دستگاه اسپرسوساز تکگروپ هم هست، میتواند مشتری شما را در زمستان دلگرم کند!
? نکات مهم بستنی و آبمیوه فروشی
? یکی از نکاتی که باعث بهتر شدن کیفیت محصول و به دنبال آن رضایت مشتری میشود، تازه درست کردن محصول است. یعنی به دنبال آماده بودن محصولات از قبل نباشید، بلکه در حضور مشتری سفارش را درست کنید.
? برای ظرف و ظروف باید از ظروف یکبارمصرف استفاده کنید. اداره بهداشت اجازه استفاده از ظروف چینی را نمیدهد. در ابتدای کار روزانه دستکم ۳۰۰ عدد لیوان، نی، قاشق و چنگال احتیاج دارید. البته درباره ظرف و ظروف هرچه بیشتر بخرید و نگه دارید، بهتر است.
? ساعت کاری
? درآمد ماهیانه بستنی و آبمیوه فروشی
و
? قیمت مصوب اتحادیه
تمام محصولات موجود در منوی شما قیمت مصوب آییننامهای دارد. اگر یک محصول ابداعی و منحصربهفرد داشتید، باید به اتحادیه اعلام کنید و آنها قیمت پیشنهادی شما را تأیید کنند.برای برند شدن در بین آبمیوهفروشیهای شهر، اول باید محصولات باکیفیت بسیار مطلوبی داشته باشید، دوم اینکه هرچندماه یکبار محصول جدید و منحصربهفردی را در منوی خود ایجاد کنید. مثلا با مخلوط میوههای یکرنگ باهم در فصل تابستان یا درست کردن محصولات گرم در فصل زمستان، آبمیوهفروشی خود را برای مشتری منحصربهفرد کنید.
? یک چالش: کیفیت بالا، قیمت ثابت
قیمت محصولات شما مصوب نرخنامه اتحادیه است و شما نمیتوانید گرانتر بفروشید. از طرفی برای رقابت در بازار باید به دنبال کیفیت بالایی در محصولات خود باشید. پس این یک چالش در سر راه شماست که راهحل آن در خرید مناسب است. یعنی باید مواد اولیه بهخصوص میوهها را با بالاترین کیفیت و پایینترین قیمت بخرید. اینگونه شما میتوانید با هزینه کمتر، محصول باکیفیت را با همان قیمت اتحادیه ارائه کنید. اگر شما کیفیت را بالا ببرید و به همان نسبت قیمت تمامشده محصول هم بالا برود، قطعا برای شما اقتصادی نخواهد بود.