کردکوی شهری در غرب استان گلستان و در شمال ایران است. این شهر مرکز شهرستان کردکوی بوده و در ۲۹ کیلومتری گرگان قرار گرفته است. جمعیت شهر کردکوی در سرشماری سال ۱۳۹۰ خورشیدی برابر با ۳۸۲۴۶ نفر بوده است. زبان محلی مردم این شهرستان مازندرانی است. کردکوی در ارتفاع ۳۵۰۰ متری از سطح دریا واقع شده و یکی از شهرهای گردشگر پسند و از معروفترین جاهای دیدنی گرگان است. آب و هوای معتدل کردکوی در تابستان و جنگلهای انبوه آن که تا ارتفاع ۴۰۰ متری را پوشانده اند، زمینهای کشاورزی شهر و چمنزارها و جاهای دیدنی مثل رود و آبشار و...، جزو مکانهای زیبا و جاهایی است که باید به آن سفر کرد و از نزدیک آن را دید.
?تاریخ
کردکوی در مجاورت تمیشه قرار گرفته که در اساطیر شاهنامه بنای آن را به فریدون نسبت دادهاند. آنچه از شهر کردکوی در منابع تاریخی دیده میشود، مربوط به دوره افشاریه است. نادرشاه هنگام گذشتن از اورامانات، طوایف کرد منطقه را که تیراندازانی ماهر بودند برای تجهیز سپاه و مقابله با ترکمنها که مدام به مازندران و استرآباد حمله میکردند به کردکوی فرستاد. منطقه کردکوی منطقهای مهاجرپذیر بوده است و از جاهای مختلف ایران به آنجا کوچ کردهاند. اما در حال حاضر، زبان مردم این منطقه مازندرانی است. این مردمان که از اصیلترین طوایف مازندران بودهاند در دوره قاجار به کردکوی آمدهاند. در زمان قاجاریه، برخی از طوایف کرد عراق هم که برای مقابله با افغانها توسط نادر به کاشان و اصفهان کوچ داده شدند به کردمحله مهاجرت کردند.
?اقتصاد
كشاورزی از اركان اصلی اقتصاد اين شهرستان به شمار میرود. از محصولات مهم كشاورزی پنبه، گندم، برنج و سويا است. شهرستان كردكوی دارای مراتع غنی جنگلی و چمنزارهای ييلاقی است. به سبب حاصلخيزی منطقه و توسعه كشاورزی بيشتر صنايع اين شهرستان در رابطه با محصولات كشاورزی تاسيس شدهاند.
از مهمترين صنایع این شهر میتوان به كارخانه پنبه پاکكنی، صابونسازی، روغنكشی، شالیكوبی، چوببری، و خوراک ماكيان و نئوپان را نام برد. صنايع دستی اين شهرستان حصيربافی، نمدزنی، بافتن چادرشب محلی و جوراب پشمی هستند.
?پوشش گیاهی
پوشش گياهی اين شهرستان با توجه به ارتفاع زمين متنوع است. كوهپايهها، زمينهای زراعتی توام با چمنزارها در کردکوی گسترده شدهاند. در ارتفاعات پايين کردکوی درختان ممرز، انجيلی، توسكا، آزاد، لرگ، در ارتفاعات متوسط آن درختان راش، ملچ، نمدار، افرا و در ارتفاعات بالاتر آن درختان ارس، بلوط و سرو كوهی میرويند.
?غذاهای محلی
غذاهایی چون ساک و ماش پتی ، دو آش ، ماست خمیر آش ،بزن بخور آش جوزحلوا (حلوای گردویی ) ، باقالی سیرو ،بامجان بزباش و مرغانه پله ، اشپل کوکو ، هلی توکانا ،سبزی ته چین و اسفناق ترشک و غیره از جمله غذاهای مخصوص شهر کردکوی می باشد.
?جاذبه های دیدنی
?آبشار شادان
نزدیکیترین جایی که در کردکوی میشود رفت آبشار شادان یا هفت طبقه است و برای این به هفت طبقه شهره است که سنگهایش در هفت طبقه دچار شکستگیاند. شادان آبشاری ۴۰ متری است که تا همین چند سال پیش کمتر کسی آن را میشناخت تا اینکه توسط گروهی از طبیعت گردان کشف شد. برای رفتن به آبشار معمولا از مسیر داو (دو آب) که محل تلاقی دو رودخانه است حرکت میکنند. مسیر سمت راست به یال درازنو منتهی میشود و مسیر سمت چپ به آبشار هفت طبقه. بعد از ۲ ساعت پیاده روی در شیبی ملایم به پای آبشار میرسید. در اینجا ۲ آبشار وجود دارد که آبشار جنوبی کوچکتر و خروشانتر است. برای رسیدن به آبشار حدود ۱ ساعت پیاده روی لازم است.
?پارک جنگلی امام رضا کردکوی
در ۴ کیلومتری جنوب شهرستان و در مسیر جاده کردکوی به درازنو پارک جنگلی کردکوی واقع شده. از آنجایی که این پارک در کنار جاده تهران-مشهد است و مسیر بندر ترکمن هم از آن میگذرد، یکی از جاذبه های محبوب این شهرستان است. ضمن اینکه رودخانه دائمی پلنگ پا هم در آن جاری است.
?گنبد رادکان
میل راکان مهمترین و اصلیترین جاذبه گردشگری کردکوی است به طوری که یک جورهایی نماد این شهرستان هم محسوب میشود. گنبد رادکان در ۴۲ کیلومتری جنوب کردکوی و ۵۴ کیلومتری جنوب غربی گرگان واقع است. این گنبد که از دوردستها هم میتوان آن را دید اصلا برای راهنمایی مسافران ساخته شده. گنبدی که مقبره ابوجعفر محمدبن وندربن باوندی یکی از اسپهبدان آل باوند طبرستان است و در زیرش کتیبهایست که تاریخ ساختش به ۴۰۷ قمری میرسد.
?روستای ییلاقی درازنو
در ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان، روستای ییلاقی درازنو قرار گرفته که به دلیل درختهای پهن برگ و سوزنی برگ، هوای معتدل و مهای که بیشتر اوقات ارتفاعاتش را پوشانده، در سالهای گذشته طبیعتگردان زیادی را به خود دیده. هزار منزل که مدفن دو تا از امامزادههاست، دو غار گنج خانه و انبار حسن خان و چشمه رزو که میگویند آبش خاصیت درمانی برای درد مفاصل و کلیه دارد، از جاهای دیدنی ییلاق درازنوست.
?دهکده جهان نما
جهان نما یکی از دیدنی ترین جاهای ایران است. وجود خانههای ییلاقی با سقفهای شیروانی رنگارنگ که در دل دشتی وسیع با هوایی که آدم را سرحال میآورد و مهای که بیشتر وقت ها این ناحیه را پوشانده تصاویر دیدنی و ماندگار جهان نماست که حالا حالاها از یاد نمیرود. یکی از جاذبه های اینجا، کلبه مش صفر است که بعد از پیادهروی طولانی در دل جنگل میتواند حسابی خستگیات را از تن بیرون کند. خوردن نیمرو و املت قارچ یا چایی دبش وسط جنگل حال آدم را سر جا میآورد. جهان نما خرس قهوهای، روباه، شوکا، خوک وحشی و گربه جنگلی دارد و پرندههایی مثل عقاب، شاهین، فاخته، بلدرچین و قراقاول، درههای پرگل و آبشارهای پرآب.
برای رفتن به جهان نما باید از کردکوی به سمت ارتفاعات درازنو و بعد از آن روستای رادکان بروید، از آنجا به سمت روستاهای چمن ساور و حاجی آباد و بعد از رسیدن به یک دوراهی، وارد جاده سمت چپ شوید. از کردکوی تا مقصد ۷۰کیلومتر راه در پیش دارید که ۳۰ کیلومترش خاکیست.
در سامانه سراسری زمات می توانید با سایر شهرستان های استان گلستان آشنا شوید.