در فصل پاییز و زمستان پوست دست و حتی پا دچار خشکی و زبری میشود. بسیاری از بانوانی که خانه دار هستند و تماس بیشتری با آب مخصوصا اب سرد دارند بیشتر دچار خشکی پوست میشوند , حتی بانوان شاغل اگر از مرطوب کننده دست استفاده نکنند بیشتر در معرض هوای ازاد هستند و دچار خشکی و زبری پوست دست و صورت میشوند.
– روغن زیتون یا بادام یا نارگیل
به مقدار لازم روغن زیتون یا بادام یا نارگیل را به آرامیروی دستها و پاها و بقیه بدنتان ماساژ دهید. این کار را قبل از حمام رفتن انجام دهید. اگر وقت دارید قبل از آنکه روغن را به بدنتان بمالید آن را کمیگرم کنید.
– عسل
عسل، مرطوبکننده بسیار قوی است و خواص آنتیاکسیدان و ضد میکروبی آن باعث میشود در بیشتر محصولات مراقبت از پوست استفاده شود. برای درمان خشکی پوست ۲ قاشق چایخوری عسل را گرم کنید و در حالی که گرم است روی پوستتان بزنید و بعد از ۱۵ دقیقه آن را بشویید. هیچ چیز بهتر از عسل جوابگوی نیاز پوستتان نیست.
– آلوئهورا
آلوئهورا برای پوست شما فوقالعاده است. بعد از حمام یک برگ آلوئهورا را برش دهید و ماده ژلمانند وسط آن را روی صورت، دستها و پاهایتان بزنید. آلوئهورا خاصیت مرطوبکنندگی دارد و آبرسان قوی است ولی بعد از خشکشدن، حالت کشیدگی به پوستتان میدهد که اگر این حالت شما را اذیت میکند، میتوانید از مرطوبکنندههایی که حاوی آلوئهوراست استفاده کنید.
– شیر، گلاب، آبلیمو
4 قاشق چایخوری شیر را با چند قطره گلاب و آبلیمو مخلوط کنید و به همه بدنتان بزنید. بعد از چند دقیقه، آن را با آب سرد بشویید. اگر این کار را ۲ بار در روز تکرار کنید پوستتان به نرمیپوست یک کودک خواهد شد.
– ویتامین E
سری به داروخانه محلهتان بزنید و چند کپسول ویتامین E تهیه کنید، ۲ عدد از آن را برش دهید و روغن آن را همراه چند قطره آبلیمو مخلوط کنید و روی بدنتان بزنید. دوش بگیرید و تفاوت را احساس کنید.
مراقب دستهای خود باشید.
پوست روی دستان شما از همه قسمتهای بدن نازک تر است و غدد چربی کمتری دارد. این بدان معناست که مرطوب نگاه داشتن دستها، به خصوص در سرما و آب و هوای خشک مشکل تر است. این امر سبب به وجود آمدن خارش و ترک میگردد. زمانی که در محیط بیرون هستید از دستکش استفاده کنید. اگر از دستکشهای پشمیاستفاده میکنید، برای جلوگیری از حساسیتهای احتمالی که پشم ایجاد میکند، اول یک دستکش نخی به دست کنید.
برای نرمیپوست دست چه باید کرد؟
۱/۳ فنجان گلیسیرین ، ۱٫۳ فنجان روغن زیتون ، یک قاشق سوپ خوری آبلیمو و یک قاشق سوپ خوری روغن بادام را با یکدیگر مخلوط کرده ، در شیشه ای در بسته نگهداری کنید و هر شب با پنبه به پوست دست خود بمالید.قابل ذکر است که این محلول را نمیتوان مدت زیادی نگهداری کرد. اگر روی دستهای شما قرمز ،
خشک و ملتهب و ترک خورده است ، کمیگلیسیرین و به اندازه ۱/۳ گلیسیرین ، آب لیمو را در شیشه ای ریخته ، تکان دهید و ۲ یا ۳ با در روز و شب با پنبه روی دست بمالید . پس از مدت کوتاهی از نرمیو لطافت دستهای خود حیرت زده خواهید شد.یکی دیگر از مخلوطهایی که پوست دستها را نرم و لطیف میسازد ،
مخلوط گلیسرین ، آب گوجه فرنگی تازه و کمینمک است. روش دیگر قرار دادن دست ، در آرد جو است . به این ترتیب که دست را در یک کاسه محتوی آرد جو قرار داده ، به آرامیماساژ دهید. سپس با آب سرد بشویید و کرم بمالید . بعد از چند دقیقه دوباره روی دستها کرم بمالید . این کار سلولهای مرده پوست که ایجاد خشکی کرده اند، را از بین میبرد .
با یک متخصص مشورت کنید.
اگر به داروخانه نزدیک محل زندگی خود مراجعه میکنید، شاید برای یافتن فروشنده ای که بتواند شما را به خوبی راهنمایی کند کمیبه زحمت بیفتید. به همین دلیل مراجعه به یک متخصص پوست حتی برای یک بار هم که شده امری مفید است. متخصصان پوست قادر به تجزیه و تحلیل نوع پوست،
رفع عیوب شیوههای مراقبتهای پوستی ای که در حال حاضر آن را به کار میگیرید، میباشند. اما این بدان معنا نیست که شما مجبور به خرید محصولاتی با قیمتهای بالا خواهید شد.دکتر دیوید وورن، متخصص پوست در کالیفرنیا، میگوید: «فرآوردههای ارزان قیمت هم درست همانند محصولات پرهزینه و گران عمل میکنند.
در حقیقت، این هزینههای اضافی که شما برای این محصولات پرداخت میکنید اغلب تنها به خاطر بسته بندی و بازاریابی آنها میباشند. آنچه که حایز اهمیت است، چگونگی پاسخگویی پوست شما به این محصولات و رضایتمندی شما از کیفیت آنهاست، نه هزینه گزافی که برای آن پرداخت کرده اید.
علل خشکی پوست :
1- غدد چربی به مقدار کافی پوست را چرب نمی کنند، در نتیجه پوست خشک می شود.
2- قرار گرفتن پوست در معرض عناصر و فلزات بخصوص در زمستان.
3- عوامل ژنتیکی
4- برنامه غذایی نامناسب. کمبود مواد مغذی به خصوص ویتامینA و ویتامین های گروه B باعث خشکی پوست می شود.
5- عوامل محیطی مثل تابش نور خورشید، باد، سرما، مواد شیمیایی یا مواد آرایشی یا شست و شوی زیاد بدن با صابون های تند.
منبع : مجله ی اینترنتی دلگرم