این نان از نان های سنتی زنجانی ها است که هنوز هم مورد توجه بانوان بوده و بانوان روستایی بیشترین نقش را در ماندگاری این نان در سفره زنجانی ها دارند.
برای پخت این نان علاقه مندان می توانند از مواد اولیه زیر استفاده کنند
آرد بربري يك كيلوگرم بيكينگپودر و زعفران از هر کدام 1/4 قاشق چايخوري زردچوبه 1/8 قاشق چايخوري تخممرغ سه عدد مايه خمير يك قاشق مرباخوري كره 200 گرم شكر يك پيمانه مخلوط روغن جامد و مايع و شیر به ميزان لازم
طرز تهيه:
آرد، تخممرغ، شير، بيكينگپودر، شكر، زردچوبه، زعفران، كره، روغن و مايه خمير را با هم مخلوط ميكنيم و روي مواد نايلون كشيده و به مدت يك ساعت كنار ميگذاريم تا مايه خمير عمل بيايد. سپس يك چونه از خمير را برداشته با وردنه صاف كرده از وسط با چاقو به چهار قسمت تقسيم ميكنيم بعد يكي يكي سرخ ميكنيم.
نکات
این نان جزو نانهای محلی زنجان و برخی مناطق همدان محسوب میشود.
بهتر است به جای روغن جامد از كره استفاده شود.
اضافه كردن مقداری زعفران این نان را خوشمزه تر میكند.
اگر زیادی شیر به نان اضافه كردید به آن مقدار بیشتری ارد بزنید.
در برخی مناطق به این نان آب پنیر هم اضافه میكنند و به جای بیكینگ پودر جوش شیرین اضافه میكنند.
آرد مخصوص نان بربری مناسب ترین ارد برای پخت این نان است.
منبع:sooran.com