کوچینگ چیست؟

کوچینگ چیست؟

کوچینگ یک روش جدید برای حل مسائل است که از ترکیب فلسفه، روانشناسی مثبت نگر و ورزش همراه با کمی چاشنی عرفان بدست آمده است. در روش کوچینگ کسی که با چالش روبروست، بهترین کسی است که می‌تواند برای این چالش راه حل بیابد. کافی است یک مربی به او کمک کند تا موضوع را از زوایای مختلفی نگاه کند. این روش حاصل تجربه ی تقریبا سی ساله است و هم اکنون دوران تکامل خود را تا تبدیل شدن به یک علم جامع سپری می کند.

۱- روشی بر اساس پرسش و پاسخ سقراطی

سقراط از طریق پرسش، شاگردان خود را به فکر وا می داشت و بنیان تفکرات و دانسته های آن ها را متزلزل می کرد تا شاگردان را هدایت کند که خودشان به کشف مفاهیم جدید توفیق یابند. سقراط معتقد بود که دانش در طبيعت افراد وجود دارد، کافى است مربی بستری را فراهم سازد تا فرد، خودش به دانش مورد نظر برسد. فرد ممکن است به خاطر آشفتگی فکری یا تحلیل‌نکردن موضوع یا فراموشی از این دانش استفاده نکند و نیاز است تا با پرسش و پاسخ درباره ی آن، گرد فراموشی از روی آن پاک و نتیجه ی مطلوب آشکار شود. پرسش هایی که کنجکاوى فرد را برمی انگیزد و او را به تفکر و کشف پاسخ تحریک می کند.

۲- بدون پیشنهاد و توصیه

کوچینگ روش پیشنهاد راه حل نیست. کوچینگ توصیه نمی کند. کوچ با به کار گیری دانش و جواب های خود مراجع، با او در پیدا کردن راه حل تشریک مساعی می کند. نیازی نیست که مربی در حرفه ی مراجع تخصص داشته باشد. مراجع متخصص است و کوچ با پرسش سوال، اجازه می دهد مراجع، خود جواب ها را پیدا کند.

۳- روشی که در آن مراجعه کننده کارفرما است

از منظر کوچینگ، هر فرد متخصص زندگی خود است و توانایی لازم برای رسیدن به نتیجه ی صحیح را دارد. یک مربی با یک شخص توانا و فعال همکاری می کند تا توانایی های او را شکوفا و آن ها را به سطح بالاتری ارتقاء دهد.

۴- رابطه ای همدلانه و هماهنگ

این روش بر اساس رابطه ای همسطح و همدلانه و نه رابطه ای از بالا به پایین شکل می گیرد و قطعا باعث رشد و بالندگی فرد خواهد شد. با این نگاه، فرد نقش خود را پررنگ می بیند و خود را تاثیر گذار می یابد و در نتیجه انگیزه ای دو چندان برای تشریک مساعی و یافتن پاسخ بدست می آورد.

۵- گذشته کمترین اهمیت را دارد

تمرکز کوچینگ بر آینده است.. این تفاوت کوچینگ با مشاوره ی روانشناسی است. کوچینگ دنبال دلیل اتفاقات در گذشته نمی گردد. بلکه به آن چیزی که مراجع می خواهد به آن برسد، چگونگی رسیدن به آن و بر داشتن موانع از سر راه، نظر دارد.

۶- بدون عمل کوچینگ اتفاق نمی افتد

مراجع در پایان هر جلسه تعهداتی می دهد که موظف است آن ها را انجام دهد. انجام این تعهدات، باعث کشف بسیاری از مجهولات می شود، مجهولاتی که با کشف آن ها یک قدم به آنچه می خواهد نزدیک تر می شود. به همین خاطر می گویند کوچینگ حرکت از نقطه ایست که فرد در حال حاضر در آنجا ایستاده است، به نقطه ای که می خواهد بر آن بایستد؛ حرکت به سمت آگاهی بیشتر نسبت به خود (که می تواند فهم فرد نسبت به دیگران را نیز افزایش دهد).

منبع: sabzeroshan.ir