Address & Contact
Our Address
اصفهان،خیابان امام خمینی،خیابان حکیم فرزانه،نبش کوچه ۲۷،روبروی امام زاده سید محم
Telephone
کاشی سازی سنتی تخت جمشید قجاوند
کاشی سازی سنتی تخت جمشید قجاوند
تولید کننده کاشی هفت رنگ و کاشی سنتی و مقرنس تخت جمشید قجاوند در اصفهان
کاشی هفت رنگ
یکی از کاشیهای بسیار زیبا که از دیرگاه در معماری ایران مورد استقبال بوده است کاشی هفت رنگ است. علت نام گذاری این کاشی، هفت رنگ مورد استفاده در ساخت آن میباشد. رنگهای رایج به کار رفته در این کاشی عبارتند از: سیاه ، سفید، لاجوردی، فیروزهای، زرد، حنایی و قرمز میباشند.
ترکیب این رنگها در کنار یکدیگر بسیار زیبا است . به همین دلیل از این کاشیها بیشتر در بقعهها، مساجد و حتی در منازل شخصی نیز استفاده میشده است .
ابعاد این کاشی متناسب با قسمتی که به کار میرود متغیر است. به عنوان مثال ابعاد 15*15 و یا 20*20 برای منازل و در مکانهای مذهبی از ابعاد 7.5*15 و یا 10*20 سانتی متر استفاده میشود.
کاشی سازی سنتی تخت جمشید قجاوند
کاشی سنتی چیست؟
برای علاقمندان به هنرای تجسمی و صنایع دستی هیچ شکی وجود ندارد که کاشی سنتی بخش بزرگی از بار این رشته از هنر را بر دوش میکشد.
گرچه پسوند سنتی با این نوع کاشی قرین شده اما کاربرد آن در نماهای مدرن شهری نیز این روزها رونق گرفته است و اینک تجلی این نمونه از هنر بر در و دیوار اماکن شهرها اعم از سنتی و مدرن میدرخشد.
کلمه کاشی به معنای منصوب به کاشان است و از آن جهت بر این صنعت هنری نهاده شده که بهاحتمال زیاد نخستین ساختههای کاشی سنتی ایرانی از این شهر برآمدهاند. در کتاب فرهنگ علامه دهخدا کاشی به “نوعی خشت که بر آن نقاشی کنند و آبگینه ساییده بر روی آن بمالند و بپزند، چنان که رنگین و شبیه چینی شود” تعبیر شده است.
اما قدمت این کار به بیش از 6 هزار سال میرسد. نخستین نمونه های این نوع کاشی را میتوان در بناهای مربوط به دوران هخامنشی و آشور مشاهده نمود. این صنعت در دوران ظهور اسلام ضمن تلفیق با هنر طراحی اسلیمی به اوج رسیده است.
کاشی هفت رنگ و کاشی سنتی و مقرنس تخت جمشید قجاوند
از مساجد نایین و نیریز میتوان بهعنوان نمونههای کهن و بیبدیل کاشیکاری سنتی در ایران نام برد.
انواع سبکهای کاشی سنتی چیست؟
استفاده از کاشی در معماری از دیرباز در ایران و دیگر کشورهای منطقه متداول بوده است. کاشیهایی که برای تزئین ساختمانها و عمارات بهکار میروند عموما به پنج دسته کلی تقسیم میشوند:
کاشی معرق: از تراشیدن تکههای کوچک و تلفیق آنها به یکدیگر ساخته میشود.
کاشی معقلی: دارای طرح هندسی بوده و از تلفیق اینگونه اشکال ساخته میشود.
کاشی گره چینی: که از چیدن قطعات کاشی در کنار هم پدید میآید.
کاشی هفت رنگ یا خشتی: از تلفیق خشتهای کوچک رنگی و لعابدار طرحی کلی ساخته میشود.
کاشی مشبک: که ساختاری شبکهای از کاشی است.
این 5 دسته اصلی در تلفیق و ترکیب با یکدیگر مبدا ایجاد طرحهای بسیار زیبا و اعجابانگیزی از کاشی سنتی شدهاند که در بناهای ایرانی میدرخشند. غالبا چندین شیوه کاشیکاری در هر بنا مورد استفاده قرار میگیرند.
ترکیب این شیوهها در بخشهای مختلف بنا کاربرد دارند. برای مثال کاشیکاری مشبک چنان که از نامش برمیآید بیشتر در پنجرهها و نماهای رو به بیرون استفاده میشود.
به مدیریت:قجاوند
تولید کننده کاشی هفت رنگ قجاوند در اصفهان , تولیدکننده کاشی سنتی قجاوند در اصفهان , کاشی تخت جمشید قجاوند در اصفهان , تولید کاشی در اصفهان , خرید کاشی در اصفهان , کاشی هفت رنگ در اصفهان , کاشی سنتی در اصفهان ,