راننده آژانس یا راننده تاکسی تلفنی فردی است که با استخدام در یک آژانس آژانسرانی خدمات رفتوآمد بین شهری یا بیرون شهری افراد یک منطقه را فراهم میکند. کسی که شغل راننده آژانس را برای خود انتخاب میکند، مسئولیتهایی را برعهده میگیرد و با توجه به قوانین خاصی با خودروی شخصی خود مشغول به کار میشود. راننده آژانس میتواند این شغل را به عنوان کار تماموقت یا کار نیمهوقت انتخاب کند. از این کسی که راننده آژانس است، ممکن است شغل دیگری نیز داشته باشد.
امکانی ماننده انتخاب شغل راننده آژانس به صورت نیمه وقت باعث شده تا خیلی از افراد فکر کنند، انتخاب این شغل بدون هیچ محدودیتی و برای هر کسی امکانپذیر است. اما این طور نیست. راننده آژانس فردی است که با داشتن شرایط خاصی موفق، صلاحیت این شغل را داشته.امروزه انواع راننده های تاکسی تلفنی در شرکت های مختلف از جمله اسنپ،تپ سی و ... مشغول فعالیت هستند.
?ساعت کاری راننده آژانس
ساعات کاری راننده آژانس ساعات کاری مشخصی نیست. همانطور که گفتیم آژانس آژانسرانی یک محیط کاری خصوصی است. از این رو ساعات کاری افراد در آژانس آژانسرانی با توافق بین راننده آژانس و مدیریت آژانس صورت مشخص میشود.ممکن است ساعات کاری تنها محدود به روزهای خاصی در هفته باشد. مثلا سه روز آخر هفته یا یک روز در میان. ممکن است ساعات کاری روزانه، از یک ساعت تا N ساعت متغیر باشد. این ساعت با توجه به توانایی راننده و تقاضای آژانس آژانسرانی متفاوت است. ممکن است ساعات کاری شغل راننده آژانس در طول شبانه روز تغییر کند و راننده آژانس کار خود را به صورت شب کار یا روزکار یا شیفت صبح و عصر انجام دهد.از این رو نمی توان ساعت کاری خاصی برای این شغل بیان کرد.
?درآمد شغل راننده آژانس
در قسمت قبل توضیح دادیم که شغل راننده آژانس، ساعت کاری مشخصی ندارد. از این رو درآمد حاصل از این شغل کاملا متغیر است و وابسته به ساعات کاری کم یا زیاد، کاهش یا افزایش پیدا خواهد کرد. نرخ کرایه برای هر سرویس رفت و آمد با توجه به قیمت تاییدشده اتحادیه آژانسرانی تایین میشود. حق راننده آژانس از کرایه دریافتی، به صورت درصدی محاسبه میشود. درصدی از کرایههای دریافتی متعلق به آژانس آژانسرانی است. در برخی آژانسها نیز به راننده آژانس حقوق ماهانه پرداخت میشود.
به عبارت دیگر، درآمد شغل راننده آژانس متناسب با ساعات کاری او تعیین خواهد شد. درآمد یک راننده ممکن است در یک ماه کمتر یا بیشتر از ماه کاری آینده باشد.
?شرایط استخدام راننده آژانس
استخدام برای شغل راننده آژانس شرایط خاصی دارد. کسی که میخواهد به عنوان راننده آژانس کار کند، اگر هر یک از شرایط زیر را نداشته باشد، رد صلاحیت خواهد شد. راننده آژانس برای تشکیل پرونده باید از شرایط زیر برخوردار باشد:
وضعیت نظام وظیفه: راننده آژانس باید کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت داشته باشد. گواهینامه: گواهینامه رانندگان آژانس باید پایه دو باشد. وضعیت خودرو: خودرو باید بیمه داشته باشد و معاینه فنی شده باشد. سن: سن راننده باید بالای 23 سال باشد. وضعیت تاهل: راننده آژانس باید متاهل باشد. عدم سوءپیشینه: راننده آژانس باید گذشتهای سالم داشته باشد و بتواند گواهی عدم سوء پیشینه را ارائه دهد.
?مزایای کار راننده آژانس
هر شغلی برای افراد مشغول در آن حرفه مزایا و معایبی دارد. هر شغلی سختیهای خاص خود را دارد. از طرف دیگر ممکن است سختیهای دیگر مشاغل را نداشته باشد. هیچ شغلی به طور مطلق کامل یا ناقص نیست. شغل راننده آژانس در کنار سختی های کاری ای که دارد، از مزایای قابل توجهی برخوردار است:
ساعات کاری انعطافپذیر: ساعات کاری شغل راننده آژانس انعطاف پذیر است. هر کسی با توجه به زمان خالی ای که در طول روز دارد، می تواند مشغول به کار شود. این زمان ممکن است شیفت صبح یا شیفت بعد از ظهر یا شیفت شب باشد. امکان افزایش حقوق ماهانه: حقوق راننده آژانس حقوق ثابتی نیست و با افزایش زمان کاری، حقوق افزایش پیدا میکند. هر کسی با توجه به توانایی که دارد می تواند حقوق متفاوتی دریافت کند. انتخاب شغل به عنوان شغل دوم: راننده آژانس از جمله مشاغلی است که میتوان به آن به عنوان شغل دوم نگاه کرد. لذت رانندگی: شغل راننده آژانس برای افرادی که از رانندگی و خیابان گردی با خودرو لذت میبرند، شغل مورد پسندی است. حضور در اجتماع: شغل راننده آژانس شغل پویایی است. حضور در اجتماع یکی از مزایای راننده آژانس هاست که در هر شغلی میسر نمیشود.
?میزان رضایت رانندگان از شغل راننده آژانس
هر چه توانایی های لازم برای شغل راننده آژانس در فرد شاغل به این کار بیشتر باشد، رضایت کاری بالاتر میرود. به طور کلی هر فردی باید با توجه به شخصیت و خصوصیات رفتاری خود وارد یک شغل بشود. ورود به شغل راننده آژانس نیز از این موضوع مستثنی نیست.
البته شغل راننده آژانس جزو مشاغل پردرآمد محسوب نمیشود. از این رو برخی از افرادی که در این شغل مشغول به کارند، از میزان درآمد خود رضایت کافی ندارند. میزان درآمد این شغل در شهرها و محله های مختلف، متفاوت است. از این رو وقتی از رانندگان آژانس درباره میزان رضایت آنها از درآمدشان سوال شود، جواب های متفاوتی دریافت میشود.
از طرف دیگر اگر ساعات کاری پشت اتومبیل زیاد باشد، به سیستم بدنی فرد ضربه خواهد خورد. کسی که شغل راننده آژانس را انتخاب میکند باید با اصول نشستن و کار آشنا باشد تا به بدن خود ضربه نزند. افرادی که این موارد را رعایت نمیکنند، دچار مشکلات کمر درد یا دست درد میشوند و ممکن است نسبت به شغل خود احساس نارضایتی داشته باشند.
برای آشنایی با سایر مشاغل مرتبط با خودرو در سامانه زمات با ما همراه باشید.