Category: خوراک

خوراک خوردنی‌ای است که در جوامع متفاوت به صورت خام و دست‌نخورده، تغییریافته یا نیمه‌تغییریافته برای مصرف آماده می‌شود. خوراک می‌تواند منشاء حیوانی یا گیاهی (و یا گاهی معدنی) داشته باشد، و برای رفع نیاز تغذیه یا لذت بردن مصرف شود. در گذشته جمع‌آوری خوراک به شیوهٔ شکار یا چیدن میوه انجام می‌گرفت، ولی امروزه تهیهٔ آن بیشتر با استفاده از مهارت‌های کشاورزی، دام‌پروری، و ماهی‌گیری صورت می‌گیرد. عادات غذایی در فرهنگ‌های گوناگون مختلف است. اکثر جوامع با توجه به سنن و رسومشان رسم‌های مخصوصی برای آشپزی و اولویت‌های غذایی‌شان دارند. بسیاری از فرهنگ‌ها غذاهای خود را توسط روش‌های تدارک، شیوه‌های آشپزی، و تهیه غذا متنوع ساخته‌اند. نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهم‌ترین عامل بقای زندگی و طول عمر می‌باشد. احتیاج به غذا دائمی است و ارگانیسم را مجبور می‌کند تا برای بدست آوردن غذا و رفع گرسنگی کوشش کند.تغذیه صحیح رشد را میسر می‌سازد، به تندرستی و طول عمر می‌انجامد و با تأثیر بر روی مغز و روان سبب رشد فکری می‌گردد.غذای انسان باید شامل پروتئین‌ها، چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها، مواد معدنی، ویتامین و آب باشد تا رشد و سلامت یاخته‌های بدن تأمین شود. آشپزی عمل آماده‌کردن مواد غذائی برای مصرف است. این اصطلاح معمولاً به معنی محدودتری به کار می‌رود، که اعمال گرما به غذا برای تغییر شیمیایی طعم، بافت، ظاهر، یا خواص غذایی آن است. وقتی انسان در هزاران سال پیش آتش را کشف کرد،آشپزی ویژگی فرهنگی بسیار رایجی شد. اکثر خوراک‌ها منشاء گیاهی (همچون میوه‌ها، سبزیجات، صیفی‌جات، غلات و دانه‌ها) و جانوری (مانند گوشت، شیر و فراورده‌های آن، تخم‌مرغ و عسل) دارند. با این وجود برای تهیهٔ غذا از گروه‌های دیگری همچون قارچ‌ها و باکتری‌ها (سرکه، ماست، پنیر و …) نیز استفاده می‌شود. به جز مواد آلی، مواد معدنی همچون نمک و آب نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. منشاءهای غذایی اکثر خوراک‌ها منشأ گیاهی (همچون میوه‌ها، سبزیجات، صیفی‌جات، غلات و دانه‌ها) و جانوری (مانند گوشت، شیر و فراورده‌های آن، تخم‌مرغ و عسل) دارند. با این وجود برای تهیهٔ غذا از گروه‌های دیگری همچون قارچ‌ها و باکتری‌ها (سرکه، ماست، پنیر و …) نیز استفاده می‌شود. به جز مواد آلی، مواد معدنی همچون نمک و آب نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. گروه‌های اصلی هرم غذایی خوراک‌ها را معمولاً به گروه‌های زیر تقسیم می‌کنند: ?سبزیجات و میوه‌ها (سرشار از الیاف غذایی و ویتامینهای مختلف به خصوص ویتامین ث) ?فراورده‌های گوشتی و تخم‌مرغ (سرشار از پروتئین و آهن) ?شیر و فراورده‌های لبنی (سرشار از کلسیم، پروتئین و ویتامین ب) ?نشاسته (نان، سیب‌زمینی، غلات، برنج)(سرشار از کربوهیدرات، ویتامین ب، الیاف، پروتئین و مواد معدنی) ?چربی‌ها (سرشار از لیپید، ویتامین آ، ویتامین د (خامه و کره)، ویتامین ای و اسیدهای چرب) ?قندها (سرشار از قندهای ساده) آماده کردن املت درحالی که بعضی از خوراک‌ها را می‌توان به صورت خام و بدون ایجاد تغییری در آن‌ها مصرف کرد، غذاهایی هم وجود دارند که باید برای این که طعم‌دار یا قابل خوردن باشند، تغییراتی در آن‌ها باید داد. از ساده‌ترین این تغییرات می‌توان شستن، خرد کردن و مخلوط کردن را مثال زد. بعضی غذاها نیز باید پخته شوند یا سرد شوند. ممکن است تغییراتی در آن‌ها به منظور نگهداری، خوش‌طعم کردن و تزیین‌کردن داده شود، که بخشی از آن‌ها به آداب و رسوم فرهنگ‌های گوناگون برمی‌گردند. تأثیر فرهنگ و مذاهب گوناگون رژیم‌های غذایی مختلف از مذهب و فرهنگ‌های تمدن‌های سراسر جهان تأثیر می‌پذیرند. در بسیاری از فرهنگ‌ها و ادیان مصرف برخی غذاها توصیه شده یا تابو و تابلو شمرده شده‌است. به‌طور مثال، غذاهای حلال در اسلام و رژیم غذایی گیاهی در آیین جین و سیک و خیک مجاز شمرده شده‌اند. برخی افراد نیز با توجه به عقاید یا سلامتی خود غذاهایی را که مصرف می‌کنند محدود می‌نمایند. به‌طور مثال، توصیه می‌شود افرادی که به بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت و با چاقی مبتلا هستند از غذاهای چرب و مواد قندی و آدامس بادکنکی پرهیز نمایند. رژیم غذایی نامناسب عادت‌های غذایی در سلامتی و مرگ‌ومیر انسان‌ها نقش اساسی دارند. عدم تناسب میان انرژی دریافت‌شده از غذاها و سوزاندن آن موجب سوءتغذیه یا چاقی می‌شود.از جمله عوامل چاقی مصرف زیاد فراورده هایی با میزان قند وچربی زیاد می باشد .بیماری های ناشی از چاقی را دیابت و انواع بیماری های قلبی و عروقی می توان عنوان کرد . علت سوءتغذیه همچنین ممکن است کمبود نوعی ویتامین، مواد معدنی، پروتئین و غیره در رژیم غذایی باشد.

Leaflet | Map data © OpenStreetMap contributors, CC-BY-SA

آجیل و خشکبار

ها مغز و دانه خشک‌شده برخی گیاهان هستند که از طعم بی‌نظیری برخوردار می باشند. آجیل به مخلوطی از خشکبار گفته می‌شود که بنا بر سلایق و مدل‌های گوناگون،ترکیبات آن فرق می‌کند. ?جایگاه در فرهنگ �…

آشپزخانه

بسیاری از افرادی که قصد راه اندازی رستوران یا راه اندازی فست فود و کسب و کارهایی مانند آن را دارند، به دلیل اینکه در این حوزه ی فعالیت قبلی نداشته اند و از دید حرفه ای تری نسبت به کسب و کار برخو�…

بستنی و آبمیوه فروشی

خوردن بستنی همیشه یکی از بهترین اوقات زندگی هر شخصی محسوب می شود ایده برای بستنی فروشی همیشه ایده مقبولی است. همین استقبال بی نظیر از بستنی خصوصاً در فصل گرما سبب رونق گرفتن بسیاری از کسب و کار…

تره بار

بازار میوه و تره بار یکی از قدیمی ترین بازارهای موجود در دنیا است. برای موفقیت در این بازار باید پشتکار و تلاش فراوانی داشته باشید، و البته به ابزارهای درستی نیاز دارید. راه اندازی یک مغازه میو�…

خواروبار

یک مغازه یا فروشگاه کوچک است که که محصولاتی مثل کیک و شکلات، بستنی، نوشیدنی، سیگار، روزنامه و مجله، غذاهای آماده و تنقلات می‌فروشد. تنوع محصولات در این مغازه‌ها کم و محدود و قیمت متوسط به بالا�…

رستوران

یا غذاخوری (به فرانسوی: Restaurant) نوعی بنگاه (مؤسسه)یا(واحد صنفی) است که در آن خوراک و نوشیدنی ارائه و در همان‌جا صرف می‌شود. مطلوبیت خوراک ارائه‌شده، چیدمان مناسب، تمیزی، قیمت، کیفیت غذا و خدما�…

سوپرمارکت و هایپرمارکت

سوپر مارکت ها و سوپر مارکت ها دو نوع فروشگاهی مختلف هستند که در آن مشتری ها مواد غذایی ، مواد غذایی و سایر لوازم خانگی خود را خریداری می کنند. سوپر مارکت چیست؟ یک سوپرمارکت یک فروشگاه بزرگ خرید ا�…

شیرینی

شیرینی به ماده غذایی اطلاق می‌گردد که ماده اصلی آن شکر یا پودر قند یا قندهای مصنوعی باشد و در تعریف آن‌قدر گسترده است که شکلات‌ها را هم در بر می‌گیرد. در اغلب شیرینی‌ها، آرد و تخم‌مرغ ماده ا�…

عرقیات و عطاری

عرقیات یکی از پرمصرف‌ترین شکل‌های استفاده از گیاهان است. امروزه در ایران بیش از ۴۰ نوع گیاه وجود دارد که عرق‌گیری شده و به صورت طبی مورد استفاده قرار می‌گیرند. عرقیات طبی در واقع رایحه، عطر یا…

فراورده های دام و طیور

تبديل فرآورده‌هاي کشاورزي و دامي به مواد و کالاي نيمـه سـاخته و يـا آمـاده مـصرف بوسیله ی صنعتی به نام صنايع تبديلي صورت می گیرد . این صنعت از بخش های مهم در رشته کشاورزی محسوب می شود . ?صنابع تبد…

فست فود

یا غذای فوری عنوانی است برای غذاهایی که به سرعت طبخ و آماده می‌شوند. انواع ساندویچ به ویژه همبرگر از فست فودهای رایج هستند. فست فود در مورد غذاهای خانگی به کار نمی‌رود. بلکه بیشتر اشاره به غذاها…

قنادی

شیرینی‌فروشی یا شیرینی‌پزی یا قنادی به فروشگاهی گویند که در آن محصولات فروش غالباً خوراکی‌های شیرین و قند دار هستند. قنادی‌ها در جای جای نقاط جهان دارای سبک و ویژگی‌های خاص خود هستند، و گاهی…

کافه شاپ

همان طور که می دانید کسب و کار هایی مانند رستوران ها، فست فود ها و کافه شاپ ها از مخاطبان زیادی برخوردار هستند و در صورتی که با استراتژی مناسبی برای راه اندازی این گونه مشاغل اقدام شود، می توانند…

کباب و بریان

یکی از معروف‌ترین و محبوبترین غذاهای مورد علاقه مردم خاورمیانه، به‌خصوص ایران و قفقاز است. در تهیه و پخت بیشتر کباب‌ها از گوشت قرمز بریده یا چرخ شده بره، گوسفند، گاو یا گوساله استفاده می�…

لوازم قنادی

پخت کیک و انواع شیرینی مانند شیرینی‌های مخصوص عید نوروز، به مهارت و تخصص بالایی نیاز دارد. اما کیک‌های تولد، کیک‌های مناسبتی، انواع کوکی شکلاتی، بیسکوییت شکری، کاپ کیک و … با استفاده از ابز�…

مواد غذایی

هر ماده‌ای که برای تغذیه و حمایت بدن انسان مصرف شود ماده غذایی نام دارد. مواد غذایی اکثراً منشاء حیوانی یا گیاهی دارند، مواد خوراكي برای بدن انسان شامل کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها، پروتئین‌ها، و�…

مواد غذایی آماده طبخ

غذای آماده، غذایی است که به گونه‌ای تهیه می‌شود که بدون هیچ نوع پخت و پز اضافی، می‌تواند به مصرف برسد. غذای آماده را می‌توان در یخچال یا قفسه‌های آشپزخانه نگهداری کرد و با کمی حرارت دادن، برا�…

نان صنعتی و سنتی

نان از گذشته تا به امروز در سبد مصرفی خانواده ها بوده است. نان علاوه بر ارزش غذایی برای خانواده ها ارزش معنوی نیز دارد. در گذشته نان یک نوع بوده، اما با گذشت زمان و افزایش جمعیت وصنعتی شدن تنوع ن…

دسته را انتخاب کنید
مکان را انتخاب کنید

Created with CitadelaWP WordPress Theme by AitThemes