شهری است که بین آبی خزر و استواری لیلا کوه ، مجنون وار نشسته است

و خونگرمی شالیزارهایش ، با خونسردی باغهای چایش ، به هم آمیخته ؛ و دیدن چهره مهربان و همیشه بهاری مردمانش ـ با آن نگاه‎های روشنشان ـ آرزوی تمام کسانی است که یکبار نان و نمکی از سفره اخلاصشان خورده باشند .

.

.

?وجه تسمیه

نام لنگرود ترکیبی است از دو پاره واژه لنگر و رود. لنگر به معنی وقار و سکون و آرامش است همان گونه که که کشتی لنگر انداخته آرامش می‌یابد. در ترکیب لنگر و رود دو «ر» در هم یکی شده و نام به لنگرود تبدیل می‌گردد و معنی رود سکون یافته و آرام و با وقار معنی می‌گیرد و اگر به رود جاری در این بنگریم آن را دارای جریان آن چنان آرامی می‌بینیم که گویا حرکتی ندارد. قدیم در ابتدای رودی که از میان شهر میگذرد کشتی های باری لنگر می انداختند و بارگیری می کردند.

.

.

? مردم‌شناسی

مردم لنگرود از قوم گیلک هستند و به زبان گیلکی با لهجه لنگرودی سخن می‌گویند

.

.

? سوغاتی و صنایع دستی

صنایع دستی شهرستان شامل حصیربافی، گلیم بافی، سراجی سنتی، قلاب بافی، البسه محلی، چادر شب بافی، بامبو بافی، جوراب بافی، ابریشم کشی، چلنگری، مس گری، سفالگری است و  سوغات شامل نان برنجی، نان خلفه، کلوچه، ماهی، چای، برنج، مرکبات، حلوا، عرقیجات، ماست و دوغ محلی، هندوانه، گردو و فندق می باشد.

.

? مکان های دیدنی 

.

?لیلا کوه

در شهر لنگرود روستایی زیبا و دیدنی به نام “اطاقوَر” وجود دارد که یکی از زیباترین روستاهای آن به نام لیلاکوه در آنجا واقع شده است. تاریخچه نامگذاری این مکان دیدنی برگرفته از نام “لیاشاه” است. مردم محلی، این خطه را “لیه کوه” صدا می زنند. برای اینکه به دیدن این منطقه زیبا بروید، راه های مختلفی وجود دارد.یکی از راه های دسترسی به این منطقه، از سمت لاهیجان به لنگرود است که در 3 کیلومتری مانده به لنگرود باید جاده آسفالتی که مستقیم مسیرتان است را ادامه دهید و به میدان شهدای لیلاکوه برسید. بعد از آن اولین جاده سمت راست شما لیلا کوه دیدنیست. از داخل شهر هم می توانید از میدان معلم، بلوار کشاورز و بعد هم میدان شهدای لیلاکوه مسیر را ادامه دهید.

.

? بام کومله

یکی از قسمت های دیدنی شهر لنگرود منطقه کومله است که در ارتفاعات یکی از کوه های این شهرستان واقع شده است. قله و یا بام کومله به عنوان یکی از دیدنی ترین مراکز لنگرود به شمار می رود که در بین ارتفاعات سرسبز این شهرستان زیبایی اش دو چندان شده است.وجود 3 آبگیر مجزا در کنار دریاچه طبیعی یا همان استخر کومله یکی از ویژگی های دیگر منطقه است که به یکی از بکرترین جاهای دیدنی لنگرود تبدیل شده است. بزرگ ترین آبگیر این منطقه به طول 1 کیلومتر و عرض 400 متر می باشد. در اطراف این منطقه زیبا امکانات تفریحی و رفاهی مانند قایق سواری و رستوران وجود دارد که می توانید از این فضا بیشتر لذت ببرید.

.

? عطا کوه لنگرود

بعد از عبور در بین جنگل ها و باغ های این شهرستان می توانید به دیدن عطا کوه به ارتفاع 700 متری از سطح دریای خزر بروید. یکی دیگر از نام های عطا کوه، دکل است! این اسم را مردم محلی منطقه به دلیل وجود دکل های مخابراتی بر فراز عطا کوه برایش در نظر گرفته اند.

.

.

? پل خشتی

این پل قدیمی که مربوط به دوران صفوی می باشد بر روی رودخانه بزرگ لنگرود واقع شده است. نکته جالب درباره این پل این است که به شکل یک لنگر وارون که نماد شهر لنگرود است از جنس خشت و آجر ساخته شده است. نام قدیمی این پل به زبان محلی “خشته پورد” می باشد. برای دیدن این پل قدیمی می توانید به مرکز شهر بروید. پل خشتی لنگرود دو محله اصلی این شهر را به یکدیگر متصل می کند.

.

? خانه منجم باشی

اگر به دیدن خانه های قدیمی و تاریخی علاقه دارید، حتما از خانه منجم باشی که یکی از جاذبه های شهر لنگرود است دیدن کنید. این خانه که احتمالاً به یکی از نوادگان خاندان قاجار  یعنی “میرزا موسی منجم باشی “تعلق دارد، شامل بخش های مختلفی مانند: اندرونی، مسجد، حمام، بیرونی، خلوت خانه و… می باشد. این خانه قدیمی به روش سنتی و از چوب و سفال ساخته شده که به یکی از خانه های دیدنی لنگرود تبدیل شده است. با دیدن این آثار قدیمی می توان به سبک و سلیقه سال های دور برگشت و بیشتر با آداب و فرهنگ آن ها آشنا شد. این خانه زیبا در آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

.

? خانه زیبای دریا بیگی

در ادامه خانه هایتاریخی با معماری جذاب لنگرود باید به خانه دریا بیگی اشاره کنیم که به یکی از افراد سرشناس و معروف گیلانی تعلق داشت و در اوایل دوره قاجار یکی از مقرهای فرماندهی نیروی دریایی بوده است. با دیدن این مکان قدیمی به هنر و معماری آن دوران یعنی: اورسی، پنجره های چوبی مشبک کاری شده، گچ بری، درهای چوبی و آینه کاری های زیبا پی می برید.

.

? تالاب کیاکلایه

یکی از غنی ترین تالاب های استان با داشتن گونه های مختلف زیستی تالاب کیاکلایه در شهر لنگرود است که حدود 300 متر مساحت دارد. متاسفانه با دخالت انسان به زیستگاه طبیعی پرندگان و دستکاری در این خطه، روز به روز از وسعت این تالاب دیدنی کم می شود.

Showing 10 from 152 Items

Toggle Filters
Count
Sort by
Order