تبديل فرآوردههاي کشاورزي و دامي به مواد و کالاي نيمـه سـاخته و يـا آمـاده مـصرف بوسیله ی صنعتی به نام صنايع تبديلي صورت می گیرد . این صنعت از بخش های مهم در رشته کشاورزی محسوب می شود .
?صنابع تبدیلی باعث ایجاد ارزش افزوده و درآمد ارزی ، ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم ، استفاده بیشتر و متنوع تر از محصولات ، جلوگیری از هدر رفت و ضایع شدن محصولات می شود .
?صنایع تبدیلی در تمامی حوزه های کشاورزی نظیر محصولات دامی ، محصولات شيلاتي ، محصولات زراعي و محصولات باغي وجود دارد .
?و اما صنایع تبدیلی در زمینه محصولات دامی شامل فراورده های لبنی ، کـشتارگاه دام و طيور ، بسته بندي گوشت و مرغ و فرآورده هـاي گوشـتي مـيباشـد. با بررسی هایی که در زمینه ی استفاده از کود مرغی فراوری شده در خوراک دام های پرواری و غیر شیری صورت گرفته ، این مقوله نیز در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی(فراوری) دام و طیور وارد شده است .
?بخش صنایع تبدیلی بخشی است که با کمی تفکر و پیدا کردن ارتباطی توجیه پذیر بخش های مختلف را می توان بهم متصل کرد و آن را توسعه داد .
?محصولاتی که در گروه فرآورده های لبنی قرار می گیرند کلیه محصولاتی هستند که از شیر بدست می آیند و شامل انواع متفاوت شیر ، انواع ماست ، انواع پنیر ، انواع بستنی ، کره ، خامه ، کشک ، دوغ و ... می باشد . ?در بسیاری از کشتارگاههای دام و طیور عمل ذبح و بسته بندی انواع فرآورده های گوشتی مجزا هستند . گاهی نیز بخش بسته بندی از فرایند ذبح جدا نشده و آنرا در ردیف وظایف خود قرار می دهند . بر این اساس کشتارگاه های طیور بسته بندی قسمت های مختلف مثل مرغ کامل ، ران ، سینه ، بال ، فیله ، پنجه و پا ، گردن را انجام داده وآنها را روانه بازار مصرف می کنند .
?کشتارگاههای دام نیز به همین ترتیب بخش های مختلف دام نظیر گوشت ، پوست ، پودر خون ، پودر گوشت ، پودر استخوان و ... را بصورت جداگانه و بعنوان فراورده های دامی تولید می کنند به طوریکه هیچ قسمتی از دام کشتار شده دور ریز نشود .