شهر ساری یکی از پرجمعیت و بزرگترین شهرهای استان مازندران است و مطابق با گزارش مرکز آمار در تابستان ۹۶ به عنوان اولین شهری برتر گردشگرپذیر ایران با بیش از دو میلیون سفر تابستانی شناخته شده است.

?جغرافیا

از لحاظ جغرافیایی شهر ساری در کوهپایه های رشته کوه البرز قرار دارد و دارای دو بخش کوهستانی و دشت می باشد. این شهر در فاصله ۱۵۰ کیلومتری ایران واقع شده و از اولین گزینه ها برای سفر به خارج شهر تهرانی ها محسوب می شود.

?آب و هوا
خوب شرایط آب و هوایی شهر ساری مطابق با موقعیت جغرافیایی این شهر با برخورداری از کوه، جنگل و دریا همواره معتدل و مرطوب می باشد و در مقایسه با دیگر شهرهای مازندران هوای ملایم تری را شامل می باشد.

این شهر در تابستان‌ ها معتدل و مرطوب  و در زمستان‌ ها تقریبا سرد و خشک است. شهر ساری نسبت به سایر شهرهای مازندران آب و هوای ملایم ‌تری دارد.
?غذای محلی
  با توجه به موقعیت جغرافیایی شهر ساری و نزدیکی آن به دریا و جنگل سبب شده فرهنگ غذایی این خطه از کشورمان بسیار متنوع و دلپذیر باشد. غذاها در مازندران بیشتر به صورت ترش و ملس پخته می شوند و معمولا برای کنترل طعم آن از رب انار و شکر بهره می گیرند. مالابیج (نوعی ماهی شکم پر)، ناز خاتون (ترکیبی از بادمجان کبابی، رب انار یا آب انار، گوجه فرنگی و طعم دهنده های مختلف)، خورشت ناردون (مرغ و انار)، اردک شکم پر، باقلا وابیج (شامل باقالی و تخم مرغ و سیر)، قلیه (ترکیبی از ترکیب عدس، باقلا، اسفناج سرخ شده، گوشت و گردوی ساییده شده) و بورانی بادمجان کبابی از غذاهای محلی شهر ساری می باشند.
?صنایع دستی
از صنایع دستی موجود در ساری می‌توان به قالی بافی، گلیم بافی، جاجیمچه بافی، بافت گلیچه، چوقا، شمد و ملحفه، سوزن دوزی، رنگرزی و چاپ سنتی سفالگری و سرامیک سازی، فراورده‌های پوست و چرم، هنرهای مرتبط با فلز، هنرهای مرتبط با چوب، حصیر بافی، طراحی سنتی و نگارگری، صحافی و جلدسازی سنتی، صنایع دستی دریایی عروسک‌سازی اشاره کرد
?جاذبه های دیدنی
?میدان ساعت
یک میدان بسیار بزرگ و مشهور در شهر ساری وجود دارد که از معروف ترین جاذبه های گردشگری این شهر می باشد. میان این میدان یک برج ساعت عقربه ای با صدای زنگ ناقوس قرار دارد که پس از هر تغییر ساعت به تعداد رقم های ساعت به صدا در میاید. این برج ساعت در سال ۱۳۰۹ شمسی توسط محمد علی حمیدی و میدان در سال ۱۳۵۵ ساخته شده است.
?عمارت فاضلی
دیگر جاذبه ای که در این شهر وجود دارد، عمارت فاضلی است، عمارتی با ابهت و زیبا که دارای دو عمارت مسکونی که متعلق به دوره قاجار و پهلوی است نیز می باشد.

عمارت فاضلی همانگونه که از نام آن مشخص است متعلق به خاندان فاضلی ها بوده است. صاحب ملک با توجه به پرس و جوهای انجام شده معلم بوده ولی از معمار بنا هیچ اطلاعاتی موجود نیست.
?خانه (موزه) کلبادی
 خانه منوچهر خان کلبادی در دوره قاجار ساخته شد و قدمت آن به حدود ۱۵۰ سال پیش می رسد. پس از فوت وی خانه در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت. معماری آن بسیار زیبا و دیدنی است. قسمتی از این عمارت را به موزه تاریخ شهر ساری اختصاص داده اند. درون موزه آثار باستانی با قدمت ۷۰۰۰ سال دیده می شوند که جنس آن ها فلز، سفال، شیشه و سنگ است و از دوران پیش از تاریخ تا اواخر دوره قاجار گذشته مازندران و ایران را در بر می گیرد.

?پارک جنگلی شهید زارع
پارکی با وسعت ۷۰هکتار که در سال ۱۳۴۴ جهت جلوگیری از انهدام جنگل و بازسازی آن با کاج های تهران و زربین جنگلکاری شد. منظره پارک بسیار دیدنی و چشم نواز است. پارک مناسب گذراندن یک روز زیبا همراه با خانواده در دل طبیعت است. همچنین به خاطر امکاناتی که دارد بسیاری از مسافرانی که قصد اقامت در چادر را دارند این پارک را انتخاب می کنند. امکانات پارک: جاده مناسب، سرویس بهداشتی، نمازخانه، آب آشامیدنی، مواد غذایی و … می باشد.
?پناهگاه حیات وحش میانکاله
با توجه به موقعیت جغرافیایی که شهر ساری دارد و در بین جنگل و دریا قرار گرفته، پناهگاه هایی در این شهر به وجود آمده که از حیوانات نگهداری شود. یک پناهگاه ۶۰ کیلومتری که در این شهر وجود دارد میانکاله نام دارد و جمعیت کثیری از گونه های مختلف جانداری در آن زندگی می کنند. امیدواریم تمامی بازدیدکنندگان به منطقه نکات زیست محیطی را رعایت کنند و از آسیب زدن به طبیعت بپرهیزند.
?چشمه های باداب سورت
یکی از جاذبه های بسیار جذاب و دیدنی شهر ساری چشمه های باداب سورت است، چشمه های پله پله ای که علاوه بر زیبای های بسری که دارا می باشد دارای خواص درمانی هم می باشد. این چشمه ها هزاران سال در مسیر عبور آب های خود از بالای کوه به پایین آن ده ها حوضچه زیبا و رنگارنگ نیز تشکیل شده است.

?مسجد جامع شاه عباسی
یکی دیگر از جاذبه های دیدنی شهر ساری، مسجد جامع شاه عباسی است. بنایی تاریخی که یکی از آثار به جا مانده از دوران صفویان در استان مازندران می باشد و از سال ۱۰۲۵ هجری قمری قدمت آن تخمین زده شده است.

اطلاعات سایر شهرستان های استان مازندران را در سامانه زمات می توانید مطالعه نمایید.

Showing 10 from 292 Items

Toggle Filters
Count
Sort by
Order