دومین شهر بزرگ استان اردبیل در شمال غربی ایران است. نام این شهر از کلمه پارسا، که نام خانوادگی مدیرعامل شرکت شیار آذربایجان که در سال ۱۳۳۰ شمسی این شهر را بنیان نهاد، برگرفته شده امّا بعدها به دلیل اشکال در تلفّظ دو حرف آ به صورت پشت سرهم یکی از الف‌ها حذف و شکل نوشتاری پارس‌آباد صورت امروزی خود را یافت.

شهر پارس‌آباد منطقه‌ای است که در جلگه‌ای هموار با آب و هوایی معتدل تا گرم قرار دارد. فاصله آن تا اردبیل ۲۲۰ کیلومتر می‌باشد. جلگه پارس‌آباد مستعدترین خاک و مطلوب‌ترین شرایط آب و هوایی را برای زراعت دامپروری و باغداری داراست. شرکت بزرگ کشت و صنعت و دامپروری مغان بزرگترین شرکت در نوع خود در کشور و در خاورمیانه با حجم عملیات زراعی، دامی و صنعتی در همین شهرستان دایر است همچنین وجود کارخانه قند، کمپوت سازی، مرباسازی، پنبه پاک کنی و کارگاه تولید لبنیات رونق خاصی به این شهرستان داده‌است. پوشش گیاهی منطقه بیشتر به صورت علف‌های مرتع مرغوب می‌باشد و عشایر شاهسون که بقایای ۳۲ طایفه اصلی اند با حفظ نژاد و سنتهای خویش هنوز در دشت مغان به حیات خویش ادامه می‌دهند. از محصولات کشاورزی و دامی مغان می‌توان به پنبه، چغندر قند، ذرت، گندم، جو، برنج هاشمی، حبوبات، دانه‌های روغنی، کنجد، و میوه جات و بادام زمینی و سیر اشاره کرد.

شهرستان پارسا آباد مغان ۴۰هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که در ۱۵ هزار هکتار ان گندم، ۱۴۰۹ هکتار جو، ۱۴۹۴۰ هکتار پنبه، ۵۲ ۴۵ هکتار علوفه، ۴۰۳۰ هکتار چغندرقند ۱۴۹ هکتار دانه های روغنی گشت می شود. پرورش انواع دام و بافت انواع صنایع دستی از دیگر فعالیتهای مردم ساکن در این شهرستان میباشد. وجود مجتمع عظیم کشت و صنعت مغان و پارس این شهرستان را از نظر اقتصادی حائز اهمیت فراوان نموده است.

براساس آخرین تقسیمات کشوری، شهرستان پارسا آباد مغان از سه بخش مرکزی و اسلام آباد، تازه کند و شش دهستان و دویست و چهار آبادی تشکیل شده است.

مرکز این شهرستان، شهر پر جمعیت، آباد و زیبای پارسا آباد مغان میباشد که در ۴۷ درجه و ۵۳ دقیقه و ۳۰ ثانیه طول شرقی و ۳۹ درجه و ۳۹ دقیقه و ۳۰ ثانیه عرض شمالی قرار دارد. پارسا آباد مغان ۴۰ متر از سطح دریاهای آزاد ارتفاع دارد.

آثار دیدنی شهرستان پارسا آباد مغان

۱) کارخانجات منطقه (بخشهای مرکزی پارس آباد مغان و اسلام آباد مغان)

۲) آبشار قیرخ پیلله (چهل پله) (بخش مرکزی پارس آباد مغان)

۳) شهرک مغان و دریاچه زیبای شهرک طالقانی (بخش اسلام آباد مغان)

۴) باغات کشت و صنعت (بخشهای مرکزی پارس آباد مغان، تازه کند قدیم و اسلام آباد مغان)

۵) تالابهای زیبا از جمله تالاب توپراق کندی (بخش اسلام آباد مغان)

۶) سواحل زیبای آراز یا ارس (بخشهای مرکزی پارس آباد مغان و اسلام آباد مغان)

۷) کانالهای آبرسانی (بخشهای مرکزی پارس آباد مغان، تازه کند قدیم و اسلام آباد مغان)

۸) مزارع و کشتزارهای منطقه (بخشهای مرکزی پارس آباد مغان، تازه کند قدیم و اسلام آباد مغان)

۹) مزارع و شالیزارهای زیبا و دیدنی پنبه و برنج (بخش مرکزی پارس آباد مغان)

۱۰) اولتان قالاسی (روستای اولتان، بخش مرکزی پارس آباد مغان)

۱۱) مسجد غریبان (غریبه مسجد) (قیشلاق بخش مرکزی پارس آباد مغان)

۱۲) مقبره مرحوم سید علیش (قبرستان شهر پارسا آباد مغان)

۱۳) تپه های تاریخی قوشا تپه، غیبعلی، آق توره، قارا توره (بخش مرکزی پارس آباد مغان)

۱۴) نوع معیشت و زندگی عشایری (بخشهای مرکزی پارس آباد مغان، تازه کند قدیم و اسلام آباد مغان)

۱۵) منطقه حفاظت شده پرورش اهوی مغان (بخش مرکزی پارس آباد مغان)

۱۶) نوار مرزی ایران و جمهوری آذربایجان (بخشهای مرکزی پارس آباد مغان، تازه کند قدیم و اسلام آباد مغان)

۱۷) روستای گردشگری دوست کندی (بخش مرکزی پارس آباد مغان)

۱۸) قشلاق فتحعلی قشلاقی (بخش اسلام آباد مغان)

صنایع دستی

فرش بافی مهم‌ترین صنایع دستی منطقه است. عشایر و روستاییان منطقه مغان در استان اردبیل ورنی‌های نفیسی تولید می‌کنند که نقش و نگارهای زیبای روی بدنه آن‌ها بیش تراز طبیعت منطقه و شیوه زندگی عشیره‌ای آن‌ها الهام گرفته‌است.

جمعیت

۹۳'۳۸۷ بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۹۳٬۳۸۷ نفر بوده‌است. قبل از شروع به کار شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در سال ۱۳۵۲ هجری شمسی روستایی ۱۰۰۰ نفره بوده است.

زبان

مردم این شهرستان مسلمان و شیعه می‌باشند و به زبان ترکی آذربایجانی تکلم می‌کنند.

آموزش عالی پارس‌آباد

پارس‌آباد شامل یک دانشکده دولتی، دانشگاه پیام نور، مؤسسه آموزش عالی غیرانتفاعی مغان، دانشگاه آزاد اسلامی،دانشکده سماء،دو مرکز جامع علمی کاربردی 1 و ۲ می‌باشد.

فرودگاه

فرودگاه پارس‌آباد مغان به جهت حاصل خیز بودن منطقه و آمدوشد کارشناسان مختلف و توریست‌ها احداث شده که پروازهای هفتگی به تهران و بالعکس را دارا می‌باشد. این فرودگاه به عنوان دومین فرودگاه قدیمی‌ استان اردبیل (بعد از فرودگاه پادگان اردبیل) در سال ۱۳۵۲ تأسیس و در سال ۱۳۸۱ از شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان منفک و تحویل شرکت مادر تخصصی فرودگاه‌های کشور شد؛ که سند آن پس از ۱۲ سال، در سال ۱۳۹۲ به نام این شرکت ثبت شد. این فرودگاه در دی ماه ۱۳۹۶ پس از چندین سال وقفه در پرواز با تلاش مسئولان دوباره راه‌اندازی شد.

Showing 10 from 18 Items

Toggle Filters
Count
Sort by
Order

تولید کننده دیفیوزر هوادهی حلقه ای پرورش ماهی و میگو شاهین  ✔️ تولید و پخش مستقیم دیفیوزر هوادهی حلقه ای عمقی پرورش آبزیان ✔️ این روش هوادهی به گونه ای هست

اجرای کاغذ دیواری ، پوستر سه بعدی ، کناف ، پارکت و کفپوش ?خدمات شامل : ✅کاغذ دیواری ، کناف ، زیرسازی پارکت ، کفپوش ، آسمان مجازی ، سقف کاذب ، نقاشی و رنگامیزی ، پوستر سه بعدی ، سقف کشسان ، نورمخفی ?طبیعتاً سقف نیز مانند دیوار، کف و بقیه اجزای…