یکی از معروفترین و محبوبترین غذاهای مورد علاقه مردم خاورمیانه، بهخصوص ایران و قفقاز است. در تهیه و پخت بیشتر کبابها از گوشت قرمز بریده یا چرخ شده بره، گوسفند، گاو یا گوساله استفاده میشود. همچنین در مراحل تهیه اکثر کبابها از پیاز و ادویهجات استفاده زیادی میشود. نوعی از آنچه در ایران با نام کباب چنجه نامیده میشود نیز در کشورهای غربی با نام شیشکباب شناخته شده و معروف است. همچنین آنچه در ایران با نام کباب کوبیده معروف است در قفقاز به نام کلی کباب یا در برخی نقاط به نام لولهکباب شناخته میشود. دنده کباب یکی از قدیمیترین کبابها در ایران است که عمدتاً در منطقۀ کرمانشاه، ایلام و لرستان رواج دارد. این کباب دارای طعم بسیار عالی و یکی از بهترین کبابهای جهان است.چربی فراوری نشدهای که در هنگام طبخ غذا از بافتهای پرچربی یا استخوانهای گوسفند یا گاو و نیز در هنگام کباب کردن از گوشت خارج میشود به «اشک کباب» معروف است.
.
کباب ایرانی
از معروفترین انواع کبابهای ایران میتوان ،دنده کباب کرمانشاهی، کباب بناب، کباب چنجه، کباب ترش، کباب کوبیده، کباب برگ، کباب سلطانی، کباب دوش، جوجه کباب، جوجه کباب دورنگ، کباب چوبی، کباب ترخونی، کباب حسینی، جوجه کباب بوقلمون، کباب شیشلیک، کباب بختیاری و… را نام برد..
کباب چنجه
.
.
.
.
کباب ترش
.
.
.
.
دنده کباب
.
.
.
.
کباب کوبیده
.
.
.
.
کباب برگ و سلطانی
.
.
.
.
کباب دوش
.
.
.
.
جوجه کباب
.
.
.
.
جوجه ترش
.
.
.
.
شیشلیک
.
.
.
.
کباب بختیاری
.
.
.
.
دنده کباب
.
.
.
.
بریانی
بریان اصفهان (بریون) یکی از غذاهای معروف ایران است که آوازهاش در کشورهای دیگر هم پیچیده و در میان ایرانیان نیز طرفداران زیادی دارد. این غذا متعلق به شهر اصفهان است و مشهورترین غذای سنتی اصفهان بهشمار میآید.
.
.
.
.
بریان چیست؟
بریان که امروزه اصفهانیها و گردشگران اصفهان آن را خوب میشناسند ، غذایی است چرب لذیذ و مخصوص نهار که از گوشت خالص گوسفند تهیه میشود. امروزه ابتدا گوشت با استخوان را در آب به همراه پیاز و نمک و کمی ادویه مثل زردچوبه (نیم پز ) و سپس از استخوان جدا ک
رده و به همراه چربی های خود گوشت چرخ میکنند و سپس در حجمهای اندک همراه با دارچین و نعنا خشک، در کفگیرهای مسی پهن و روی آتش زیر سینی مسی مخصوص که بر روی فر گازی قرار دارد کمی تفت میدهند و سپس همراه مغز گردو یا خلال بادام لای نانی چرب شده از آب همان گوشت و با مقداری جگر سفید و دنبه ی پخته ی چرخ کرده که تزیین غذا بوده و به نام شش و دنبه شناخته میشود ، مصرف میکنند. ترکیبی بسیار لذیذ و دلچسب . نان نیز اگر سنگک یا خانگی باشد مطبوعتراست . هرکی بریون خوره جیگرش حال اومده به هر رو، غذای چرب و سنگینی محسوب میشود، به ویژه که برخی تلیت آبگوشت و کشک را نیز در کنار آن با دوغ و ریحان و پیاز اضافه میکنند. همه اینها در اصفهان، بسیار خواهان دارد. اما زمانی که بدانیم کیفیت طبخ آن در روزگاری نه چندان دور، بسیار متفاوت بوده و همچنین پدیده سرخ کردن -که ارزش غذایی آن را تنزل میدهد- در آن راه نداشته، بر این دگرگونی که مانند بسیاری از پدیدههای زندگی در شکل شتاب زده و قهقرایی امروز، کاریکاتوری از شکل سنتی آن است، حسرت و افسوس میخوریم.