قدیمی‌ترین نامی که از این شهر مانده خاراکس پایتخت پادشاهی میشان است که مورخین بنای آن را به اسکندر مقدونی نسبت می‌دهند.

برخی نیز بنای آن را پیش از اسکندری می‌دانند و معتقدند که خاراکس پایتخت پادشاهی میسان بوده که در قرن دوم پیش از میلاد مسیح در جنوب عراق و جنوب غربی ایران تشکیل شده. مملکت میسان را «اسبار سیز» در سال ۱۲۷ ق. م در جلگه‌ای وسیعی که از شمال به جنوب پادشاهی بابل و از جنوب به پادشاهی عیلام متصل بود، تأسیس کرد.

این شهر پس از اسکندر مقدونی ویران شد و به‌طور کلی از میان رفت چندی بعد در همان محل، شهری به نام «بیان» بنا شد بیان» در محل همین روستای بیان فعلی شکل گرفته باشند. گویا در دوره‌های پیش از اسلام به منظور اتصال کارون به اروند رود نهری حفر شده و در شمال این نهر، آبادی پدید آمد. از همان دوره نام این نهر یا کانال را «بیان» نامیدند و آبادی مزبور را به همین نام نام‌گذاری کردند در قرون اخیر دیگر ذکری از «بیان» نیست. بلکه آنچه در منابع و کتب تاریخی آمده نام «کوت المُحَمَّره» و پس از آن «المحمره» بوده‌است.

نخستین باری که نام «المُحَمَّره» در کتب و منابع ذکر شده سال ۱۸۱۰ میلادی ۱۲۵۱ هـ. ق است.این امر بیانگر این است که بنای مُحَمَّره به سال‌های پیش از آن بازمی‌گردد. بعدها در داستان نبرد شیخ غیث و هم پیمان او شیخ حمود با والی بغداد ۱۸۲۶ میلادی ۱۲۴۱ هـ. ق نام «کوت المُحَمَّره» برای دومین بار ذکر شده‌است.در آن دوره مُحَمَّره محل استقرار تیره‌ای از بنی کعب به نام آلبوکاسب به زعامت شیخ مرداو بن علی کاسب بود. پس از وفات شیخ مرداو پسر او حاج یوسف جانشین وی شد. در آن دوره این شهر جزء قلمرو شیخ المشایخ فلاحیه یعنی شیخ ثامر بنی کعب بود و شیوخ آلبوکاسب فرمانبردار او بودند. در همان سال‌ها به دستور شیخ ثامر کعبی، حاج یوسف متصدی احداث بندر در آن شهر شد.

اهم فعالیتهای اقتصادی

  • آسیب‌های مسجد جامع خرمشهر از جنگ.
  • کشاورزی علی‌الخصوص کاشت درخت خرما و سیفی‌جات
  • امور بندری، سازمان بنادر و کشتیرانی
  • امور گمرگی و ترانزیت کالا
  • منطقه ویژه اقتصادی بندر خرمشهر و شهرک صنعتی
  • منطقه آزاد اروند
  • اتصال به راه‌آهن سراسری کشور
  • مجاورت با فرودگاه بین‌المللی آبادان

اسکله های خرمشهر

نخستین اسکلهٔ خرمشهر در سال ۱۳۰۸ خورشیدی و در جریان پهلو گرفتن یک فروند اقیانوس‌پیما به بهره‌برداری رسید. با ساخت ۶ اسکلهٔ بزرگ دیگر در کرانه‌های اروندرود، این بندر در جریان جنگ جهانی دوم به پیروزی متفقین کمک بسیار بزرگی نمود.

اسکلهٔ بتنی مجهزتری با ۳۶۰ متر طول و ۳۲٫۸ متر عرض، پس از پایان جنگ جهانی دوم در خرمشهر ساخته شد. ساختمان این بندر نیز در سال ۱۳۳۴ خورشیدی احداث گردید. این ساختمان در سال ۱۳۳۷ خورشیدی تغییراتی را متحمل شد و سرانجام در سال ۱۳۴۰ خورشیدی با تخصیص اعتبار، مجهزتر گردید. با اجرای طرح‌های توسعه در خرمشهر، طول اسکلهٔ آن به ۱۳۵۰ متر و تعداد اسکله‌های آن به ۱۹ اسلکه رسید.

با بهره‌برداری از اسکلهٔ چهارم خرمشهر در سال ۱۳۷۱ خورشیدی، نخستین کشتی‌های باری با ۸۵ تن بار از این بندر به سمت کویت به حرکت درآمدند. در همین سال بود که نخستین کشتی تجاری با ۱۶۰ تن بار از امارات متحده عربی وارد خرمشهر شده و در آن پهلو گرفت. امروزه این بندر ۲۰ اسکلهٔ بزرگ را در خود جای داده و حداکثر آبخور کشتی‌هایی که در آن پهلو می‌گیرند، به ۶ متر می‌رسد. خرمشهر روزانه توان تخلیهٔ ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ تن بار را دارد.

مردم و گویش خرمشهر

مردم خرمشهر به زبان‌ عربی و فارسی لهجه خرمشهری سخن می‌گویند.جمعیت خرمشهر برپایهٔ سرشماری عمومی نفوس و مسکن جمعیت طبق آخرین سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۱۳۳٬۰۹۷ نفر بوده‌است.

موقعیت جغرافیایی خرمشهر

موقعیت : منتهی‌الیه جنوب غربی کشور ایران و در استان خوزستان حاشیه خلیج فارس بین دو رودخانه کارون و اروند رود

Showing 10 from 140 Items

Toggle Filters
Count
Sort by
Order
الکتریکی قصرنور و دنیای چسب پخش قصر نور با مدیریت کاشانی در زاهدان

چسب ۲۰گرم جمسا توزیع در پخش قصرنور ✳️ چسب مزدا کاسپین ◾️▪️چسب مزدا کاسپین نوعی سیلیکون واشرساز است که برای آبندی ها با دمای بالا قابل استفاده می باشد.از چسب در موتور ماشین، نیروگاه، دیگ بخار و … مورد استفاده قرار می گیرد.این چسب قابلیت تحمل وزن…

فروشگاه لوازم یدکی آلبو عشیره ?عرضه کننده لوازم برقی  ?پیچ و مهره خارجات ?جلوبندی  ?سوکت جات و موتوری ? تخصصی ترین پخش کننده قطعات برقی انژکتوری محصولات ایرانخودرو و سایپا  ? پخش تخصصی انواع سیم کشی های اصلی موتور ، کابین ، فنی و … ? پخش انواع…

اجرای انواع سقف کاذب و کناف و پی وی سی و تایل ?طراحی ، مشاوره و اجرای کناف و دکوراسیون داخلی  ?ارائه ی کلیه خدمات کناف و سقف کشسان و نورپردازی  ?اجرای انواع کناف  ۶۰×۶۰