بعد از انقلاب به شهر بندرامام خمینی تغییر یافت سربندر بخش مسکونی و غیر بندرگاهی بندر امام خمینی است. با ساخت بندر شاهپور در دوره پهلوی، برای اسکان کارکنان و کارگران بندر، تصمیم گرفته شد شهرکی در پانزده کیلومتری شمال بندر ساخته شود. نام این منطقه سربندر نهاده شد.
در دوره جنگ ایران و عراق، جمعیت سربندر به یکباره افزایش یافت.اکثر افرادی که جنگ زده نامیده میشدند به یکباره و بدلیل در امان بودن از حملات رژیم بعثی عراق از شهرهای خرمشهر، آبادان، شادگان و دیگر شهرهای همجوار به سربندر هجوم آوردند و شهرکهای متعددی مانند شهرک مقداد، دستغیب، و هجرت(شهید صباغان) در آن ساخته شد.
این مساله باعث شد تا سربندر بیشتر به صورت یک شهر مستقل در نظر گرفته شود. سربندر نفطه شروع راه آهن سرتاسری ایران میباشد که به دستور رضاشاه پهلوی ساخته شدو بندر شاهپور را به بندر ترکمن (بندر شاه)در کرانه دریای خزر پیوند میدهد.
موقعیت جغرافیای شهر سربندر
شهر سربندر در محدوده جغرافیایی شهرستان ماهشهر و در جنوب غربی و بخش جلگهای استان خوزستان قرار دارد که در طول جغرافیایی ۴۹ درجه و ۸ دقیقه شرقی و عرض جغرافیایی ۳۰ درجه و ۳۳ دقیقه شمالی در فاصلهی ۸۵ کیلومتری شرق آبادان و ۵ کیلومتری غرب بندر ماهشهر و ۹۰ کیلومتری شهر اهواز واقع شده است. شهر بندر امام خمینی از شرق به بندر ماهشهر، از جنوب به شبه جزیره بندر امام خمینی و خور موسی و در فاصله ۳۰ کیلومتری از شمال به رودخانه جراحی محدود می شود. از ویژگیهای اقلیمی آن، قرارگیری در سرزمین پرفراز و نشیب ساحلی دریا است که عمق آب ساحل خلیج فارس با این سرزمین به استثنای پیشرفتگی خور موسی کم بوده و از محل راس در امتداد جنوب شرقی امتداد یافته است. شهر سربندر به دلیل قرار گرفتن در نزدیکی مرز ایران و عراق و طبیعت گرم و خشک دارای آب و هوای فوقالعاده گرم در اکثر فصول سال میباشد و دمای هوا در مرداد ماه به بیش از ۵۰ درجه سانتیگراد میرسد.
صنايع گاز و پتروشيمي اين شهرستان داراي موقعيت برجسته اي مي باشند. پتروشيمي فارابي، پتروشيمي بندر امام خميني و شركت سهامي شيميايي رازي از جلمه صنايع مهم اين گروه هستند.
از مواد توليدي صنايع پتروشيمي مي توان انيدريدفتاليك، دي اكتيل فتالات، گوگرد، آمونياك، اسيد سولفوريك و دي آمونيوم فسفات را نام برد. يكي از فعاليتهاي اقتصادي مهم ديگر در شهرستان بندر ماهشهر استخراج نفت مي باشد.
در اطراف نواحي ماهشهر، آثار مخروبه و تپه هاي زياد از عمارات كهن بنام تل كافران و نيز آب انبارها و قنات ها و چاههاي آب سنگ چين شده به چشم مي خورد كه يادگاري از تاريخ قديم اين شهرستان مي باشد.
برای شناخت بیشتر استان با زمات همراه باشید.